Προς τον ηθοποιό : αλήθειες και ψέματα, συμβουλές και ανατροπές - Mamet David (Βιβλία για την τέχνη / Πατάκης, 2011)
Ο βραβευμένος δραματουργός, σκηνοθέτης και δάσκαλος Ντέιβιντ Μάμετ έχει συγκεντρώσει σ' αυτό το βιβλίο χρήσιμες συμβουλές για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την υποκριτική. Χωρίς να κρύβει τίποτα, με αμεσότητα και ειλικρίνεια ο συγγραφέας αποκρούει τις καθιερωμένες αντιλήψεις και πληροφορεί το νέο ηθοποιό για όλα όσα οφείλει να γνωρίζει: πώς να προσεγγίζει το ρόλο, πώς να συνδιαλέγεται με το κείμενο, πώς να αντιμετωπίζει τις οντισιόν και τις πρόβες, πώς να αντιλαμβάνεται την κάθε σκηνή, πώς να αντιμετωπίζει την επαγγελματική πλευρά του θεάτρου γενικότερα. Ο Μάμετ εξηγεί με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους απορρίπτει έννοιες και αρχές που θεωρούνται αδιαπραγμάτευτες σε πολλές δραματικές σχολές. Οι απόψεις του, όσο κι αν σε κάποιες περιπτώσεις φαίνονται αιρετικές, στηρίζονται στην κοινή λογική και αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του ηθοποιού.