Αρχαία Ελλάδα, αρχαία Κίνα = Ancient Greece, ancient China : παράλληλη φιλοσοφική σκέψη = parallel philosophical thought - Καφτεράνης, Χρήστος, 1960- (Αρχαίος ελληνικός και κινεζικός πολιτισμός, 2018)
Η Κίνα και η Ελλάδα είναι από τις χώρες που ανέπτυξαν την παρουσία τους αδιάλειπτα μέσα στην ιστορία. Από τους μυθικούς βασιλιάδες της αρχαίας Κίνας και τους μυθικούς ήρωες της αρχαίας Ελλάδας έως και σήμερα, οι δύο χώρες, χάρη στον πολιτισμό τους, έδειξαν αξιοσημείωτη αντοχή στον χρόνο και τις ανατροπές που σάρωσαν άλλες ακμάζουσες κοινωνίες και τις οδήγησαν σε εξαφάνιση.