Ο Αστερίξ και η Λατραβιάτα - Uderzo, Albert 1926-1978 (Μαμούθ Comix, 2014)
Tα πράγματα είναι απλά: ο Πομπήιος έπεσε θύμα κλοπής και τα τιμημένα του κράνος και ξίφος πέρασαν στα χέρια γαλατών από τον μπεκρούλιακα που τα πούλησε αφού τα έκλεψε. Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο παίρνουμε μια μεγάλη τραγωδό και της αναθέτουμε την αποστολή να παίξει τη…Φραμπάλα! Εν τω μεταξύ οι μητέρες των Αστερίξ και του Οβελίξ έχουν καταφθάσει στο χωριό επειδή οι δύο ήρωες έχουν γενέθλια και όπως και να το κάνουμε οι μανάδες πάντα είναι στις δύσκολες και στις χαρούμενες στιγμές παρούσες, ακόμα και για να επιβλέψουν αν τα μπουμπούκια τους αποφάσισαν επιτέλους να παντρευτούνε! Η ψευτο-Φραμπάλα φθάνει στο χωριό αλλά έστω και ψεύτικη ξαναθυμίζει στον Οβελίξ τη μεγάλη του αδυναμία, ξέρετε όχι αυτή με το αγριογούρουνο…Η κατάσταση περιπλέκεται, οι φάπες έρχονται και φεύγουν με τον ίδιο πάντα αποδέκτη και οι μπαμπάδες του Αστερίξ και του Οβελίξ περιμένουν την απελευθέρωση από τη ρωμαική φυλακή. Επειδή ουδέν κρυφόν κάτω απο το γαλατικό ουρανό η ψευτο-Φραμπάλα θα αποκαλυφθεί και όλα θα ξαναπάρουν τον ήσυχο δρόμο τους προς το στενόμακρο τραπέζι του γαλατικού χωριού κάτω απο τον στοργικό νυχτερινό γαλατικό ουρανό!…