Η εικόνα της Κύπρου μέσα από τους Γάλλους λογοτέχνες του 19ου αιώνα = L' image de Chypre a travers les auteurs Francais du XXIe siecle : διατριβή σύγχρονης λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Ορλεάνης 1988-1989 = maitrise de lettres modernes de l’Universite d’Orleans 1988-1989 - Καμμίτση, Αίγλη (Ιωλκός, 2015)
από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: "... Προτιμήσαμε εντούτοις να αναζητήσουμε αναφορές στην Κύπρο μέσα στα έργα των λογοτεχνών του 19ου αιώνα, μεταβατική εποχή για τις πηγές έμπνευσης, κλασικές και μοντέρνες. Ο 19ος αιώνας είναι το πέρασμα από το μυστικιστικό ρομαντισμό στην παρνάσσια αισθητική και στον πλέον ακριβή ρεαλισμό. Εάν οι γάλλοι λόγιοι ενδιαφέρθηκαν για την Κύπρο, ποια εικόνα της θα μας κατέλειπαν; Θα αντιστοιχούσε αυτή η εικόνα στην ιστορική ή στην ανθρώπινη πραγματικότητα; Ο 19ος αιώνας προσφέρει, από ιστορική και θεωρητική σκοπιά, ένα πεδίο ανάλυσης αρκετά πλατύ..."