Μπελάδες για τρεις : μια ιστορία για τη φιλία την ανακύκλωση και τη συνεργασία - Τζωρίδου, Κατερίνα (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 2009)
Τι κοινό μπορεί να έχουν ένας αγανακτισμένος κάδος ανακύκλωσης, ένα κατατρομαγμένο μολύβι και ένα απογοητευμένο αγόρι; Με την πρώτη ματιά, μάλλον τίποτα. Βέβαια, περνάνε και οι τρεις χάλια, ο καθένας για τους λόγους του· τόσο χάλια, που τελικά αποφασίζουν να το σκάσουν. Το νομίζετε εύκολο; Πού να δείτε και τι θα γίνει όταν οι τρεις τους συναντιούνται και αποφασίζουν να συνεργαστούν, για να δείξουν σε μια πόλη τι σημαίνει ανακύκλωση. Αυτό κι αν δεν είναι εύκολο, μιας και στον δρόμο τους θα συναντήσουν κάθε λογής εμπόδια που απειλούν να τους χαλάσουν τα σχέδια. Θα τα καταφέρουν τελικά;