Η διαθήκη της Έλενας - Ακρίτα, Έλενα (Κάκτος, 1985)
"Σήμερα θα σας πούμε παραμυθάκι με ηθικό δίδαγμα. (Τώρα βέβαια εσείς δεν έχετε καμία διάθεση, ούτε για παραμυθάκι ούτε για ηθικό δίδαγμα, αλλά τι να πείς? Τυχερά είναι αυτά! Είναι να μη σου λάχει! Έτσι και πέσεις σε θρησκόληπτη ευθυμογράφο, πάει! Την έβαψες!)"