Στους πέντε ανέμους - Πετροπούλου, Μαρίνα (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνης, 2010)
Τέσσερις διαφορετικές γυναίκες εμπιστεύονται τον έρωτα και ακροβατούν ανάμεσα στο φως, το σκοτάδι και την πλάνη του. Όνειρα, ψευδαισθήσεις, πλαστογραφημένες αγάπες, αποκαλύψεις και κρυμμένα μυστικά λεηλατούν τις ζωές τους και τις σκορπίζουν στους πέντε ανέμους της απόγνωσης. Όταν το πάθος γίνεται συνοδός της άπληστης φιλοδοξίας, οι απατημένες συνειδήσεις ξυπνούν και ζητούν δικαίωση μέσα από την εκδίκηση και την τιμωρία. "Από παιδί είχε εφεύρει ένα ιδεατό παιχνίδι για να προστατεύει ή να αποφεύγει τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα. Ένα νοητό ντουλάπι στο βάθος της συνείδησής της άνοιγε για να κλειδώσει μέσα το πρόσωπο, τη σκέψη ή την εικόνα που την απασχολούσε, σαν να ήταν άγαλμα πέτρινο, αφοπλισμένο και ανήμπορο να την επηρεάσει. "Ο Αλέξης μπήκε στο ντουλάπι με τα αγάλματα και ξεχάστηκε γιατί έτσι το θέλησε αυτή. "Η ζωή όμως παίζει παιχνίδια, η ρόδα της γυρίζει και τρέχει σαν τσέρκι στον κατήφορο, που κανείς δεν ορίζει και κανείς δεν προλαβαίνει".