Νικάω το φόβο : όλα όσα θα έπρεπε να ξέρεις για να μη φοβάσαι χωρίς λόγο - Gomboli, Mario (Οι συμβουλές του μικρού λύκου, 1999)
Ο Μικρός Λύκος πρέπει να μάθει να αναγνωρίζει και να νικάει το φόβο του, χωρίς όμως να ξεχνάει ότι το να φοβάται είναι καμιά φορά χρήσιμο, αρκεί να μην είναι αδικαιολόγητος ο φόβος του. Ο φόβος που έχουμε για τα ζώα, για το νερό, για το σκοτάδι, ο φόβος μην πέσουμε στο κενό, ο φόβος για το γιατρό και ο φόβος να συναγωνιστούμε με άλλους και τελικά ο φόβος να χάσουμε, είναι καταστάσεις με τις οποίες πρέπει να μάθουμε να ζούμε για να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε. Ο Μικρός Λύκος και οι φίλοι του μας μαθαίνουν, με τρόπο ευχάριστο, να καταλαβαίνουμε τους φόβους μας και να τους αντιμετωπίζουμε.