Κάθε χρόνο τον Μάη - Grayson, Emily (Εμπειρία Εκδοτική, 1999)
Μια φορά κι έναν καιρό... Γιατί η ζωή μπορεί να μοιάζει σαν ένα απίστευτο παραμύθι, μέχρι να το ζήσεις. Μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία! Ο Μάρτιν και η Κλαιρ γνωρίστηκαν στις 27 Μαΐου, σε μια μικρή πόλη της Αμερικής. Αγαπήθηκαν παράφορα κι ορκίστηκαν έκτοτε να μοιραστούν τα όνειρά τους. Η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Αγγλία ήταν οι χώρες, που φιλοξένησαν τον έρωτά τους. Κι όταν κάποτε κατάφεραν να βρουν μια μόνιμη στέγη και δουλειά κι ήταν έτοιμοι να παντρευτούν, να κάνουν παιδιά και να δηλώσουν "για πάντα ευτυχισμένοι", η ζωή αποφάσισε άλλα για την τύχη τους. Κι αυτοί για να αντιδράσουν στην αδικία "έκλεψαν" μια μέρα. Την 27η Μαΐου κάθε χρόνου την κράτησαν δική τους. Ήταν η μέρα της γνωριμίας τους. Από τότε αδιάφορα από το πού βρίσκονται, εγκαταλείπουν ό,τι δημιούργησαν -σπίτι, οικογένεια, δουλειά- και συναντιούνται για να ανανεώσουν την αγάπη τους. Η ιστορία είναι αληθινή και τη μαθαίνουμε από τη δημοσιογράφο Άμπι Ρέστον, όπως της την παρέδωσε ο Μάρτιν φέτος, για να την δημοσιεύσει στην τοπική εφημερίδα, που διευθύνει. Η μεγάλη αγάπη του Μάρτιν και της Κλαιρ συγκλόνισε την μικρή κοινωνία του Λόνγκγουντ Φολς κι όπως ήταν φυσικό ξεπέρασε τα όριά του και μέσα απ' αυτό το βιβλίο ταξιδεύει σ' όλο τον κόσμο, για να μας θυμίσει πως μια μεγάλη αγάπη μπορεί να υποχωρεί στη λογική, όμως δεν πεθαίνει, ζει πάντα στις καρδιές αυτών που αγαπούν, αντέχει στην απόσταση, στον χρόνο και δεν λογαριάζει τον θάνατο.