Κεφαλονίτικα 100% - Φλωράτος, Βαγγέλης, 1932- (Χατζηγιάννης, 2006)
Τα χρονογραφήματα αυτά του Βαγγέλη Φλωράτου, αναφέρονται στα σημαντικότερα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια. Με διάθεση σατιρική και χωρίς τούτο να σημαίνει ότι δεν καυτηριάζει και τα κακώς κείμενα. Οπως αναφέρεται στον πρόλογο του έργου: "...Το βιβλίο, Πίσω από την κλειδαρότρυπα, δεν είναι τίποτε άλλο από μια σειρά, άλλοτε ευαίσθητων και άλλοτε πολύ σοβαρών πολιτικοκοινωνικών συμβάντων σχολιασμένα άλλοτε καυστικά και άλλοτε με διακριτικότητα, τέτοια που να μην ξεπερνά τα όρια του καλώς εννοούμενου χιούμορ".