Ποιος είσαι συ που κρίνεις τον πλησίον σου - Μαριάμ, Μοναχή (Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου, 2010)
Περιέχονται τα κείμενα: - Προλογίζοντας - Εισαγωγικά - Κρίση - κατάκριση - έννοια - περιεχόμενο - Τα αίτια της κατακρίσεως - Τα αποτελέσματα της κατακρίσεως - Πώς θα αποφύγουμε την κατάκριση - Τι να κάνομεν όταν μας κακολογούν και μας συκοφαντούν - Να μην ακούμε εκείνους που κατακρίνουν και κακολογούν τον πλησίον - Πρέπει να σκεπάζομε τα σφάλματα των άλλων και να μην τους διαπομπεύομεν α) το παράδειγμα των αγίων β) ας είναι πρότυπό μας ο Κύριος - Πότε επιτρέπεται η κρίση - Επίλογος - Η κατάκριση διώχνει το Θεό (ποίημα).