Τι είναι καλό και τι κακό - Mayakovsky, Vladimir, 1893-1930 (Μικροί αναγνώστες, μεγάλοι συγγραφείς, 2015)
Ένα αγοράκι τόσο δα στον μπαμπά του πάει. "Τι είν' καλό και τι κακό;" το μικρό ρωτάει. Ο σπουδαίος Μαγιακόφσκι μιλάει στους μικρούς αναγνώστες για το τι σημαίνει θάρρος, δικαιοσύνη, πόσο κακό είναι να πληγώνεις τους αδύναμους, πόσο σημαντική είναι η επιμέλεια και η εργατικότητα.