Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία - Τερζόπουλος, Βασίλης (Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2017)
Ο Ηλίας ζει παρέα με τον σκύλο του τον Ρούντολφ και δουλεύει στο ταχυδρομείο της πόλης του. Κάθε Χριστούγεννα παρατηρεί τα μικρά παιδιά που ρίχνουν το γράμμα τους προς τον Αϊ-Βασίλη, στο παλιό κόκκινο κουτί του ταχυδρομείου. Θυμάται πόσο πολύ λυπήθηκε, όταν ήταν παιδί, κι εκείνος ο συμμαθητής του του είπε πως δεν υπάρχει Αϊ-Βασίλης. Το επιβεβαίωσε, άλλωστε, όταν κατάλαβε πως το δώρο του, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ήταν το πακέτο που είχε δει κρυμμένο μέσα στο ντουλάπι της αποθήκης. Όταν μεγάλωσε, όμως, πήρε μια σημαντική απόφαση και κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς βρίσκεται πια σε ειδική, μυστική αποστολή... Πού πάει ντυμένος ως Αϊ-Βασίλης; Καθώς φτάνει στο μεγάλο σπίτι όπου μένουν πολλά παιδιά, μαζί με τις πολλές μαμάδες τους, κάτι παράξενο συμβαίνει. Η φετινή αποστολή του παίρνει ξαφνικά νέα τροπή. Οχ! Ξύπνησαν τα παιδιά! Μια αληθινή ιστορία που θα αλλάξει γνώμη σε όσους πιστεύουν πως ο Αϊ-Βασίλης δεν υπάρχει.