Η δοκιμασία λέσχη αλλόκοτων πλασμάτων : βιβλίο 3 - Παναγιωτάκης, Γιώργος Κ., 1968- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Μυθιστορήματα φαντασίας / Πατάκης, 2018)
Παράξενες μέρες ξημερώνουν στο Μυστικό Καταφύγιο. Τα παιδιά αλλάζουν. Το βλέπουν στα πρόσωπα, στα σώματα, στα συναισθήματά τους. Το βλέπουν και στις αλλόκοτες δυνάμεις τους που διαφοροποιούνται. Που ατονούν, εξαφανίζονται ή θεριεύουν. Την ίδια ώρα, μια μυστηριώδης καινούρια μαθήτρια φέρνει μαζί της μια πραγματική ερωτική καταιγίδα. Καινούριες σχέσεις, χωρισμοί, προδοσίες, ανομολόγητα μυστικά, φιλίες που δοκιμάζονται... Η δίνη θα παρασύρει τον Μάρκο, τη Ρωξάνη, τη Μελίνα, τον Ευγένιο, όλα σχεδόν τα παιδιά! Και ξαφνικά τα πάντα ανατρέπονται. Μια μεγάλη, μια καθοριστική απειλή σκεπάζει το σχολείο, μα και το μέλλον κάθε αλλόκοτου πλάσματος. Τρόπος διαφυγής δεν υπάρχει. Τα παιδιά θα πρέπει να καταπνίξουν φόβους και αδυναμίες και να κάνουν όλα μαζί το μεγάλο βήμα. Τα ψέματα τελείωσαν. Το τώρα είναι εδώ. Η Δοκιμασία μόλις ξεκίνησε.