Ο πόλεμος της καρδιάς - Ασημακόπουλος, Σωτήρης, 1991- (Εκδόσεις ΕΟΜΕΠ Ε.Π.Ε., 2008)
Η νέα σχολική χρονιά θα φέρει την δεκαεξάχρονη Έμμα κοντά στις αγαπημένες της φίλες που τόσο της είχαν λείψει κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Με το Χάρυ, τον καινούργιο της συμμαθητή, θα την ενώσει η κοινή μοίρα του παρελθόντος αλλά και ένα πυρηνικό ατύχημα που θα ζήσουν μαζί στο εργαστήριο του πατέρα του. Η ραδιενέργεια που θα τους χτυπήσει θα τους δώσει υπερφυσικές δυνάμεις που θα φέρουν τους δύο νέους αντιμέτωπους. Και τότε θα αρχίσει ο πόλεμος της καρδιάς, στον οποίο η Έμμα έχει καθοριστική βοήθεια από τις αληθινές της φίλες, τη Σούζαν και τη Λούσυ. Μέσα από τον “Πόλεμο της Καρδιάς” ξεπηδά η επιτακτική ανάγκη των σημερινών εφήβων να έχουν δίπλα τους αληθινούς φίλους. Τότε μόνο θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά αλλά και τα υπαρξιακά τους προβλήματα. Η μοναξιά που νιώθουν, η έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτεία και το αβέβαιο μέλλον τους σε έναν κόσμο με ηθικές αξίες που καταρρέουν, αντισταθμίζονται από την ελπίδα τους ότι θα βρουν τον τρόπο να νικήσουν και να φτιάξουν έναν κόσμο που τους αξίζει.