Όταν η γοργόνα συνάντησε τον Αλέξανδρο - Τάρη, Ελισάβετ (Ιστορίες του ουρανού και της γης, 2017)
Ένας αυτόπτης μάρτυς, η συγγραφέας, μας ξεναγεί σε έναν τόπο που γνωρίζει καλά και ζει μαζί με τα σύμβολα των αιώνων, την ιστορία. Όταν η γνώση μεταφέρεται σαν παραμύθι και φωτίζει τις όψεις που δεν γνωρίσαμε τότε το ταξίδι, η περιπέτεια, αποκτά Θεατές-αναγνώστες, που μπορούν να αναγνωρίσουν το γιατί ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος. Η γοργόνα ίσως να είναι η ματιά του καθενός μας που κι αυτή ζει και βασιλεύει σαν φαντασία και σαν πραγματικότητα. Ο ένας ήρωας δημιουργεί πολλούς. Όλα μπορούν να συμβούν και όλα συμβαίνουν όταν τους δρόμους που γνωρίζει η συγγραφέας τους πλαταίνει για να χωρέσουμε όλοι σε τούτο το ταξίδι. Η Αλεξάνδρεια δεν είναι μια εικόνα. Είναι η ιστορία, η γοργόνα, ο Μέγας Αλέξανδρος. Ο Γόρδιος δεσμός κόβεται όταν ανοίγεις ένα βιβλίο. Πόσο μάλλον όταν η γοργόνα μπορεί να συναντήσει τον Αλέξανδρο σε βιβλίο. Όταν το αιώνιο ερώτημα μπορεί να απαντηθεί με σιγουριά: Ζει! Όταν όλοι μπορούν να περπατήσουν όπου η φαντασία φτάνει, τότε η πραγματικότητα έρχεται πιο κοντά.