Θεοί και θεές της μυθολογίας - Rachmühl, Françoise, 1931- (Κέδρος, 2017)
Πρωταγωνιστές της ελληνικής μυθολογίας, οι θεοί και οι θεές είναι παρόντες σε όλες τις περιπέτειες των μυθικών ηρώων. Έχουν όμως και τις δικές τους συναρπαστικές ιστορίες. Άλλοτε σύμμαχοι και άλλοτε αντίπαλοι, η Ήρα, ο Ποσειδώνας, η Δήμητρα, η Αθηνά, ο Άρης, η Αφροδίτη, ο Ήφαιστος, ο Ερμής, η Άρτεμη, ο Απόλλωνας, η Εστία και ο Διόνυσος αποτελούν μια οικογένεια που ο Δίας συχνά δυσκολεύεται να την κρατήσει σε τάξη. Άλλωστε κι αυτός, ο αρχηγός των θεών και άρχοντας του κόσμου, έχει τις αδυναμίες του... Ελάτε να γνωρίσετε τους δώδεκα Ολύμπιους θεούς. Θα μάθετε όλες τους τις ιστορίες και όλα τους τα μυστικά!