Ο εμός φιλόσοφος : Άγιος Ισαάκ ο Σύρος - Σωτήρχος, Παναγιώτης Μ. (Ορθόδοξη μαρτυρία ;, 2001)
"Τον Ισαάκ τον Σύρον μην αφήνεις. Κάθε μέρα, ένα φύλλο Ισαάκ. Ο Ισαάκ είναι καθρέφτης. Εκεί μέσα θα βλέπης τον εαυτόν σου. Εις τον Ισαάκ θα βλέπης τους λογισμούς σου, τι μελετούν. Τα πόδια σου πού βαδίζουν. Φως τα μάτια σου αν βλέπουν. Στον Ισαάκ θα βρης πολλούς τρόπους, απλανείς, για να βοηθηθείς πνευματικά...Του Ισαάκ του Σύρου τους λόγους, μετά τις δέκα φορές, που θα τους διαβάσης, τότε θα καταλάβης την αξία τους" Γέρων Ιερώνυμος της Αιγίνης.