Τζακ Λόντον : ο μοναχικός λύκος - Calder-Marshall, Arthur, 1908-1992 (Ελληνικές Εκδόσεις, 1987)
Στα πέντε του χρόνια, έκανε το πρώτο του μεθύσι. Στα έντεκα, πουλούσε εφημερίδες. Στα δεκατρία, δούλευε εξοντωτικά σε ένα κονσερβοποιείο. Στα δεκαπέντε, ήταν "πειρατής στρειδιών". Στα δεκαέξι, στο Λιμενικό. Στα δεκαεφτά, στα καράβια. Στα δεκαοχτώ, γνώρισε τη φυλακή. Στα δεκαεννιά, στο Πανεπιστήμιο, φλογερός σοσιαλιστής. Στα εικοσιένα, χρυσοθήρας στο Κλοντάικ. Στα εικοσιτέσσερα, παντρεύτηκε για πρώτη φορά. Στα εικοσιεφτά, πασίγνωστος συγγραφέας. Στα εικοσιεννέα, έκανε το δεύτερο γάμο του. Στα σαράντα, πεθαίνει.