Το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο - Abbatiello, Antonella, 1959- (Διόπτρα, 2018)
Όλα τα ζώα έχουν συγκεντρωθεί στο δάσος και συζητούν ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο: να έχουν προβοσκίδα σαν τον ελέφαντα, αγκάθια σαν τον σκαντζόχοιρο ή μήπως μακρύ λαιμό σαν την καμηλοπάρδαλη; Κάθε ζωάκι πιστεύει πως το δικό του χαρακτηριστικό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο που όλοι πρέπει να έχουν. Μα όταν τα παιδιά ξεδιπλώσουν τις σελίδες και δουν όλα τα ζώα με αγκάθια, προβοσκίδες ή μακρύ λαιμό σαν της καμηλοπάρδαλης, θα ανακαλύψουν πως για το καθένα το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι η διαφορετικότητά του. Αυτό είναι που κάνει κάθε ζωάκι μοναδικό και απαραίτητο στο δάσος! Μαζί με τα ζωάκια του δάσους και τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους, κάθε παιδί ανακαλύπτει ότι είναι μοναδικό!