Η αστυνομικίνα είχε άγγελο - Σταθοπούλου, Ρέα, 1950- (Έλληνες συγγραφείς, 2011)
Εκείνος ο Αύγουστος τα είχε όλα για την αστυνομικίνα Εύη Κουκλάκι. Είχε Ολυμπιακούς Αγώνες που έφεραν επιχειρήσεις-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας, είχε τους απαραίτητους τρομοκράτες, έναν προϊστάμενο που μονίμως όλα τού έφταιγαν εκτός απ' τον εαυτό του, έναν έφηβο που φιλοδοξούσε να σπάσει τα ρεκόρ του Ντοστογιέφσκι, κάποιον Αλβανό μετανάστη. Είχε και ηθικά διλήμματα που την έφεραν αντιμέτωπη με τον εαυτό της, μια σχέση που έπνεε τα λοίσθια και μια μητέρα υπερπροστατευτική με δυο λόγια, αφόρητα καταπιεστική. Πάνω απ' όλα όμως είχε εκείνο τον άστεγο άγγελο, που αποδείχτηκε πρωταθλητής στο αγώνισμα της ανθρωπιάς...