Μονόδρομος η ανατροπή : ο Δημήτρης Καζάκης κρατάει το χωνί - Καζάκης, Δημήτρης (Το Χωνί, 2013)
Η πραγματικότητα πίσω από τις διπλές εκλογές του 2012, τα στοιχεία της οικονομίας που δεν μας λένε, η ιστορία όπως καταγράφεται με την επιστημονική και πολιτική ματιά του Δημήτρη Καζάκη.Όλα τα άρθρα του Δημήτρη Καζάκη, που δημοσιεύθηκαν στη διάρκεια ενός ολόκληρου χρόνου στην κυριακάτικη αντιμνημονιακή εφημερίδα Το ΧΩΝΙ, όπου ο γνωστός οικονομολόγος αρθρογραφεί κάθε Κυριακή."Ποια είναι η αλήθεια:Η Ελλάδα και ο λαός της μπήκαν στον κλίβανο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, δηλαδή δεν επιτρέπεται στη χώρα να χρεοκοπήσει επίσημα, όχι για το καλό του ελληνικού λαού, αλλά για να διαφυλαχτεί η αρτιότητα του ευρώ.Οι Έλληνες είναι σίγουρο ότι θα πεθάνουν ευτυχισμένοι.Γιατί η θυσία τους δεν θα πάει χαμένη. Τα υπερκέρδη των Ευρωπαίων τοκογλύφων, κομπιναδόρων και κερδοσκόπων με το ευρώ θα είναι το μεγαλειώδες μνημείο που θα σκεπάσει τα κόκαλα ενός ολόκληρου λαού και τα ερείπια μιας ολόκληρης χώρας". απόσπασμα από άρθρο του Δημήτρη Καζάκη στην εφημερίδα Το ΧΩΝΙ.Μαζί με το βιβλίο, και δύο CD με την έκτακτη ΕΚΠΟΜΠΗ Α.Ε. που έγραψε ιστορία στο τότε Ράδιο 9:"Έτσι χρεοκοπήσαμε το 1932:Ομοιότητες... πάμπολλες. Διαφορά... καμία".Ο Μάνος Κακλαμάνος κρατά το σχολικό βιβλίο και ο Δημήτρης Καζάκης επικαλείται τον Τύπο της εποχής.Έτσι αναλύουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας το 1932... Τι μαθαίνουμε στο σχολείο...Τι βγάζει η σύγκριση με το σήμερα...