Το τζάτζαλο - Ferrell, Sean (Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2018)
Η Ρούθυ έχει ένα πρόβλημα. Δεν είναι πως δεν της αρέσει το σχολείο ή οι συμμαθητές της, τα μαθήματα ή η τάξη. Το πρόβλημά της είναι το Τζάτζαλο. Πετάει μολύβια στη δασκάλα όταν εκείνη μιλάει (θέματα αρχής), σκίζει τις ζωγραφιές των συμμαθητών της (αισθήματα ζήλιας), ρεύεται (χωρίς τρόπους), φωνάζει με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι στην τάξη να το φοβούνται και να μην θέλουν να κάνουν παρέα μαζί του. Δηλαδή με τη Ρούθυ. Γιατί το Τζάτζαλο είναι η Ρούθυ. Είναι μέρος της, κομμάτι του εαυτού της, της ταυτότητάς της. Κάποια στιγμή όμως η μικρή θα καταλάβει πως είναι εντάξει να έχεις ένα Τζάτζαλο, γιατί όλοι έχουν ένα Τζάτζαλο, μόνο που πρέπει να το μάθεις να είναι λίγο πιο ήσυχο, σίγουρα να ζητάει συγγνώμη όταν κάνει κάτι που πληγώνει τους άλλους και να το αποδεχτείς όπως είναι, προσπαθώντας να το καταλάβεις.