Κοπέλια ; Ο καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών - Hoffmann, Ernst Theodor Amadeus 1776-1822 (Κέδρος, 1989)
Το παραμύθι αυτό, που έχει γίνει μπαλέτο, διασκευάστηκε από την Ειρήνη Μάρρα, που είχε και την επιμέλεια όλης της σειράς.