Σαρτρ : γεννήθηκα ελεύθερος - Ramadier, Mathilde, 1987- (Γράμματα, 2017)
«Έπλεα στα πελάγη μιας –ας την πω έτσι— βιογραφικής ψευδαίσθησης: πίστευα, μ’ άλλα λόγια, πως η ζωή που έχεις ζήσει μπορεί να μοιάζει με τη ζωή που αφηγείσαι». Κατεξοχήν φιλόσοφος του υπαρξισμού για μερικούς. Για κάποιους άλλους ο αιώνιος προβοκάτορας, ο στρατευμένος συγγραφέας, ο μετανοημένος αστός, ο σύντροφος της Σιμόν ντε Μποβουάρ… Από τους Κήπους του Λουξεμβούργου και τις πρώτες παθιασμένες «διαλέξεις» του στους συμφοιτητές του, μέχρι την άρνησή του να δεχτεί το Νόμπελ, ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ ήταν όλα αυτά μαζί.