Γιούσουρι στην τσέπη : μυθιστόρημα - Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λότη, 1937- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή Περιστέρια ;, 1994)
«Είναι στ' αλήθεια θαυματουργό το γιούσουρι; Και ποιο είναι το μυστικό του καπετάν Διοκλή; Τι ψάχνει στο βυθό της θάλασσας;» αναρωτιέται για όλα αυτά η Πηνελόπη, 12 χρονών, που περνάει το καλοκαίρι της ήσυχα στην ακροθαλασσιά. Ώσπου εμφανίζεται ο 14χρονος Άρης, με την παράξενη συμπεριφορά, και η ζωή της αναστατώνεται. «Ακατάδεχτο» τον λέει, σύντομα όμως θ' αλλάξει γνώμη. Κάτι άλλο του συμβαίνει, κάτι κρύβουν τα επικίνδυνα καμώματά του. Και γι' αυτό το «κάτι» θα καταστρώσουν μια μέρα ένα ριψοκίνδυνο σχέδιο με τον καπετάνιο. . . Το βιβλίο αυτό «νιώθει» τα προβλήματα των παιδιών που μπαίνουν στην εφηβεία. Είναι μια ιστορία για τη ζωή, τον έρωτα και το θάνατο. Ένα μυθιστόρημα που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους