Σχεδιασμός αντικειμένων : σκιτσάρετε, σχεδιάστε, παρουσιάστε επαγγελματικά : με το χέρι ή με Η/Υ : αρχιτεκτονική εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, σχεδίαση προϊόντος - Reinhardt, Gerd (Ίων, 2014)
(από τον πρόλογο το βιβλίου) Το ανά χείρας εγχειρίδιο διαιρείται σε τέσσερα βασικά μέρη. Στο πρώτο μέρος ερμηνεύονται οι θεμελιώδεις αρχές της όρασης, της σύνθεσης και της δόμησης της εικόνας, καθώς και της προοπτικής θεωρίας, και παρουσιάζονται με παραδείγματα οι εφαρμογές τους. Στο δεύτερο μέρος επεξηγούνται κλασικά όργανα και τεχνικές σχεδίου. Ο χειρισμός τους εξασκείται με κατά περίπτωση παραδείγματα και ασκήσεις. Αυτό το μέρος ολοκληρώνεται με προοπτικές ασκήσεις κατασκευών. Στο τρίτο μέρος παρουσιάζεται, μέσω παραδειγμάτων, το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας CorelDRAW Χ3. Τα υπολογιστικά εργαλεία και οι εφαρμογές τους εξηγούνται και εμπεδώνονται με ασκήσεις. Στο τέταρτο μέρος, με τη βοήθεια εικονικών μέσων σε υπολογιστή, πραγματοποιείται η επεξεργασία του ελεύθερου σχεδίου από τον χώρο της αρχιτεκτονικής, της εσωτερικής αρχιτεκτονικής, της κατασκευής επίπλου, της μορφοποίησης τοπίου και του ντιζάιν προϊόντων. Με το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας CorelDRAW X3, τα σχέδια μπορούν να τροποποιηθούν ποικιλοτρόπως. Έτσι, για παράδειγμα, μέσω της προσθήκης φωτορεαλιστικών στοιχείων, οι απεικονίσεις με ύφος σκίτσου αποκτούν μια έντονη αντίθεση (κοντράστ), όπως και μεγαλύτερη σχέση με την πραγματικότητα.