Η φθινοπωρινή μελαγχολία των ονείρων - Καρέλος, Γεράσιμος Δ. (Εμπειρία Εκδοτική, 2017)
Το 'θελε η μοίρα να συναντηθούν. Διαφορετικοί άνθρωποι, άλλες ιδέες, καλά κρυμμένα μυστικά και όνειρα για το μέλλον τους. Ανάμεσά τους ένας "περιπλανώμενος επαναστάτης", που κίνησε για να μπει σε μοναστήρι κι αλλού η καρδιά του φαίνεται πως θα τον πάει, ένας ατίθασος νεαρός, που νιώθει πως του χρωστά η ζωή πολλά, κι ένας ευαίσθητος κι ευγενικός στρατιώτης. Και κάπου εκεί μια όμορφη κοπέλα που, μπερδεμένη απ' την αγάπη, θα βρεθεί σ' ένα μεγάλο αδιέξοδο. Μπροστά στο δίλημμα, έρχεται η ίδια η ζωή να δώσει λύση, βάζοντας για προκάλυμμα τον έρωτα. Κι όταν αυτός προστάζει, σχέδια κάνει ο Θεός για τους ανθρώπους και τότε τα πιο όμορφα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.