Η μεταμόρφωση - Kafka, Franz, 1883-1924 (Γερμανόφωνοι συγγραφείς, 2010)
Η εκτενής νουβέλα Η μεταμόρφωση είναι το έργο που καθιέρωσε τον Franz Kafka στο αναγνωστικό κοινό της εποχής του. Από το 1915, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, έως σήμερα δεν έχασε τίποτε από την επικαιρότητα και τη δύναμή του και δίκαια θεωρήθηκε σαν ένα από τα κείμενα εκείνα που κατέστησαν δυνατή τη γέννηση της σύγχρονης πεζογραφίας.