Ο μαύρος πάνθηρας - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Φρουτοπία, 2018)
Μια άγρια καταδίωξη, μια παράτολμη απόδραση και ένας ακατάληπτος χρησμός δοκιμάζουν τη μοίρα των φρούτων της θρυλικής Φρουτοπίας. Θα καταφέρει η Μάτα η Ντομάτα να ξεφύγει από τους αμείλικτους μετόχους της Πελτε-πλίτς ή θα καταντήσει ντοματοπελτές; Τι καταχθόνιους κινδύνους θα αντιμετωπίσουν οι τρεις φυλακισμένες που δραπετεύουν από το ζοφερό κελί τους; Τι νόημα κρύβει ο απόκρυφος, τρίτος χρησμός για την κορόνα που δεν ανήκει ούτε σε πρίγκιπα, ούτε σε βασιλιά και το μπρελόκ με τα δώδεκα αντικλείδια; Και σε ποιο άγνωστο μέρος καραδοκεί ένας φονικός μαύρος πάνθηρας;