Η ιπτάμενη σβούρα - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Φρουτοπία, 2018)
Για ποιο λόγο τα φρούτα της Φρουτοπίας συγκεντρώνουν βιαστικά πενήντα μπανιέρες και εκατό χιλιάδες καραμούζες; Τι αναπάντεχες περιπέτειες προμηνύει η απατηλή ιπτάμενη σβούρα; Αληθεύει η θεωρία ότι η Γη είναι στρογγυλή τις Κυριακές και τετράγωνη τις καθημερινές; Ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Πίκος Απίκος είναι αποφασισμένος να σηκώσει το σκοτεινό πέπλο που καλύπτει αυτά και χιλιάδες ακόμα μυστήρια αψηφώντας, όπως πάντα, ολέθριες απειλές και αποτρόπαιους κινδύνους. Ο Αιμίλιος το μήλο, ο Λάμπρος το ραδίκι του βουνού, ο Βλάσης το βλίτο, η Φρουφρού η φράουλα, η Μάτα η ντομάτα, ο Φώντας το σκληρό καρύδι, ο Θάνος το κολοκυθάκι, ο Λάκης ο λωτός, η Βεατρίκη το σπαράγγι, η Πιπεριά η φαρμακόγλωσσα, ο Βρασίδας το κρεμμύδι, ο Γιακουμής ο γιαρμάς, η Μαρουλίτα το μαρούλι, ο Ανανίας το πεπόνι, η Λιλή η λεμονόκουπα και δεκάδες ακόμα σπαρταριστοί χαρακτήρες συναρπάζουν, συγκινούν, διασκεδάζουν κι ενθουσιάζουν με τις ξεκαρδιστικές τους περιπέτειες μικρούς και μεγάλους.