Μπούρδες - Lear, Edward, 1812-1888 (Αστείες ιστορίες / Παπαδόπουλος., 2017)
Στην εποχή του Εδουάρδου Ληρ πίστευαν ότι όλα τα σοβαρά τα κάνουν οι μεγάλοι και όλες τις μπούρδες τις κάνουν οι μικροί. Εκείνος δε συμφωνούσε καθόλου. Και, για να κάνει τα παιδιά να γελάσουν, έγραψε και ζωγράφισε ένα βιβλίο χωρίς καμιά λογική, μόνο με φαντασία και ομοιοκαταληξίες, ένα βιβλίο γεμάτο με μπούρδες και ανοησίες, που όλες τις κάνουν σοβαροί μεγάλοι. Ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε 170 χρόνια πριν και έγινε κλασικό.