Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες, ή Ποιος είναι ο πιο πλούσιος - Παπαθεοδούλου, Αντώνης, 1977- (Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν, 2014)
Ποιος ήταν ο πλούσιος κύριος Φιλέας Φογκ, από πού κρατούσε η σκούφια του και τι δουλειά έκανε δεν ξέρουμε ακριβώς! Ξέρουμε όμως άλλα πράγματα ακριβώς. Ότι ξυπνούσε κάθε μέρα στις 8 ακριβώς, έτρωγε πρωινό στις 8:23 ακριβώς, ξυριζόταν στις 8:37 ακριβώς έφευγε από το σπίτι του στην οδό Σάβιλ Ρόου του Λονδίνου, στις 11:30 και γυρνούσε τα μεσάνυχτα στις 12:00 ακριβώς! Κι ακόμη ότι έβαλε στοίχημα να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες ακριβώς!Και το κέρδισε. Και μαζί με το στοίχημα κέρδισε πολλά πολλά ακόμα!Αγαπημένο κλασικό έργο που διασκευάζεται για πρώτη φορά για τόσο μικρά παιδιά. Παίζεται και σε παιδικό θέατρο.