Το κορίτσι που έσωσε τα Χριστούγεννα - Haig, Matt 1975- (Παιδική νεανική λογοτεχνία, για τα Χριστούγεννα / Πατάκης, 2017)
Η Αμέλια θέλει να πραγματοποιηθεί μια ευχή που έκανε και ξέρει από ποιον άνθρωπο να το ζητήσει – από τον Πατέρα Χριστούγεννα. Αλλά η μαγεία στην οποία θέλει να πιστέψει η Αμέλια έχει αρχίσει να σβήνει κι ο Πατέρας Χριστούγεννα έχει πάρα πολλές έγνοιες στο κεφάλι του για να πραγματοποιεί ευχές. Ταραγμένα ξωτικά, ταράνδους που πέφτουν από τον ουρανό, θυμωμένα τρολ, αλλά και την τρομερή πιθανότητα… να μην έρθουν τα Χριστούγεννα. Η Αμέλια, όμως, δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Και όπως θα ανακαλύψει ο Πατέρας Χριστούγεννα, αν υπάρχει περίπτωση να σωθούν τα Χριστούγεννα, μάλλον δε θα καταφέρει να τα σώσει μόνος του…