Ο βασιλιάς Χαρτούρος και οι ιππότες της χαμένης ανακύκλωσης - Κατσέλης, Γιώργος Κ. (Ελληνική παιδική λογοτεχνία / Χάρτινη Πόλη, 2017)
Η ανακύκλωση, μια από τις τελευταίες και σίγουρες ελπίδες για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, πέφτει θύμα των μεγάλων συμφερόντων και κινδυνεύει να συλληφθεί. Οι ισχυροί συνωμοτούν εναντίον της. Μερικά γενναία σκουπίδια, όμως, όπως ο Κοκός ο Πλαστικός, η Μαρία η Μπαταρία, ο Μένιος ο Αλουμινένιος και ο Λίνος Μπουκαλίνος, με αρχηγό τους τον βασιλιά Χαρτούρο, αποφασίζουν να τη βγάλουν από το αδιέξοδο, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Μια ιστορία στην οποία συνυπάρχουν το αγωνιστικό πνεύμα και η ευαισθησία για το περιβάλλον με τη φαντασία, το χιούμορ, την περιπέτεια και τις απρόβλεπτες ανατροπές της ζωής.