Πίκο και Λόλα : η εκδρομή - Σωτηροπούλου, Λίνα (Πίκο και Λόλα / Μεταίχμιο, 2017)
Ο Πίκο και η Λόλα, ένα σκυλάκι κι ένα κουνελάκι, είναι αχώριστοι φίλοι. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, η Λόλα, λαίμαργη καθώς είναι, τρώει το σάντουιτς που είχε ετοιμάσει για την εκδρομή! Όμως έρχεται ο Πίκο...Είσαι έτοιμη, Λόλα;Πήρα το γέλιο μου και τη χαρά μου,αυτά μου φτάνουν αν είσαι κοντά μου.Θα είναι τέλεια για εμάς τους δύοκαι... ελπίζω σάντουιτς να έφτιαξες δύο!- Με απλά και λιτά στιχάκια και διασκεδαστικές ρίμες ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος.- Βοηθάει τα παιδιά να αντιληφθούν πρώτες έννοιες όπως η φιλία, η καλοσύνη, το ομαδικό πνεύμα και φυσικά να γελάσουν.- Αναπτύσσει τη φαντασία των παιδιών με τη θεματική της: Τα γενέθλια, Τα όνειρα, Η εκδρομή, Ταξίδι στο φεγγάρι.