4½ φίλοι και το αίνιγμα στο σπίτι του επιστάτη - Friedrich, Joachim, 1953- (Παιδική λογοτεχνία / Μίνωας, 2019)
Οι 4½ φίλοι απαρτίζονται από τρία αγόρια, ένα κορίτσι και έναν σκύλο. Ο Κάλε, ο ιδρυτής και αρχηγός του γραφείου ντετέκτιβ "Κάλε και Σία", τα δίδυμα αδέλφια Στέφι και Κάρστεν, ο Φρίντελ και ο σκύλος τους, ο Πεντάμορφος, μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες στην προσπάθειά τους να λύσουν μυστήρια και παράξενες υποθέσεις.Από τότε που ήρθε στο σχολείο ο καινούριος επιστάτης, ο κύριος Πέντελ, συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα: Αντικείμενα εξαφανίζονται και ακούγονται κραυγές που σου παγώνουν το αίμα. Κρύβει κάποιον ο επιστάτης; Ή μήπως κινδυνεύει η κυρία Σούλτε-Στράτμαν, η αγαπημένη καθηγήτρια του Φρίντελ;Ένα μυστήριο και μια παράξενη υπόθεση που μόνο η παρέα των 4½ φίλων μπορεί να λύσει.