Γιατί η τέχνη είναι γεμάτη με γυμνούς ανθρώπους : και άλλες πολύ σημαντικές ερωτήσεις για την τέχνη - Hodge, Susie, 1960- (Βιβλία γνώσεων, 2017)
Γιατί η τέχνη είναι γεμάτη με γυμνούς; Ένα βιβλίο οδηγός για όλες τις μορφές τέχνης, από την αρχαιότητα, με τη ζωγραφική των σπηλαίων, μέχρι σήμερα, με τις εγκαταστάσεις από τεχνητά σύννεφα μέσα σε κλεισμένα περίεργα δωμάτια. Μα γιατί τόσα φρούτα; Τι είναι αυτό που βλέπω ακριβώς; Γιατί να ζωγραφίσει κάποιος τη θέα; Το βιβλίο αυτό ενθαρρύνει τους νεαρούς αναγνώστες να εκφράσουν άφοβα και τις πιο απλές ιστορίες πέρι τέχνης και να βρουν απαντήσεις, παραδείγματα και εν τέλει να νιώσουν ότι δεν είναι οι μόνοι που έχουν απορίες! Με την εξαιρετική επιλογή των έργων που έχει κάνει η συγγραφέας, δείχνει με ποιους τρόπους και μορφές τέχνης, η ίδια θεματολογία έχει απασχολήσει καλλιτέχνες από διαφορετικές εποχές και χώρες. Γραμμένο σε απλή γλώσσα, με πολλές εικόνες έργων και πλούσιο περιεχόμενο, το βιβλίο αυτό μπορεί να διαβαστεί ξεκινώντας κανείς από την αρχή, από το τέλος ή αποσπασματικά. Το ενημερωτικό γλωσσάρι στο τέλος το καθιστά ένα βιβλίο εργαλείο για τον γονιό και τον δάσκαλο, αλλά κυρίως προάγει την αυτόνομη μάθηση του ίδιου του παιδιού.