Η αρετή της συγγνώμης : σκέψεις πάνω στον Σαίξπηρ - Brook, Peter, 1925- (Σοκόλης, 2016)
Στην "Αρετή της Συγγνώμης", ένας από τους πιο καταξιωμένους θεατρικούς σκηνοθέτες στοχάζεται πάνω σε μια θαυμαστή ποικιλία σαιξπηρικών θεμάτων. Σε αυτή τη σειρά δοκιμίων, ο Πήτερ Μπρουκ πραγματεύεται θέματα όπως ποιος ήταν ο άνθρωπος που έγραψε τα έργα του Σαίξπηρ, γιατί ο Σαίξπηρ είναι πάντα επίκαιρος και με ποιον τρόπο πρέπει οι ηθοποιοί να προσεγγίζουν τον σαιξπηρικό στίχο. Επισκέπτεται ξανά και ξανά κάποια από τα σαιξπηρικά έργα που ο ίδιος σκηνοθέτησε με έναν εξαιρετικά ευφυή τρόπο, όπως τον "Βασιλιά Ληρ", τον "Τίτο Ανδρόνικο" και, φυσικά, το "Όνειρο θερινής νύχτας".