Οι πόλεμοι της τρομοκρατίας : οι αμφιλεγόμενες πολιτικές των δυτικών δημοκρατιών - Honderich, Ted (Φιλοσοφία και πολιτική σκέψη / Ιωλκός, 2007)
Το έργο του Τεντ Χόντεριχ "Οι πόλεμοι της τρομοκρατίας - Οι αμφιλεγόμενες πολιτικές των δυτικών δημοκρατιών" ρίχνει μια θαρραλέα ματιά στα πρόσφατα διεθνή πολιτικά γεγονότα, επικεντρωμένο περισσότερο στα μετά το Μάρτιο του 2003 και την αμερικανοβρετανική εισβολή στο Ιράκ.Η πολιτική-φιλοσοφική αυτή ερευνητική μελέτη αποτελεί τη φυσική συνέχεια και προέκταση του εξίσου τολμηρού και δυναμικού έργου "Μετά τον τρόμο", το οποίο καταρρίπτει τα επιχειρήματα της συμβατικής και απερίσκεπτης "ηθικής" των εξουσιαστών του πλανήτη μας και ζητά από όλους μας την προσέγγιση σ' ένα νέο είδος ηθικής νοημοσύνης.Ο συγγραφέας προχωρεί στην εξαγωγή συμπερασμάτων που είναι συναρπαστικά από την άποψη της λογικής και δεν αποκρύπτουν τις ενοχές των δυτικών κοινωνιών για την έξαρση διεθνώς των φαινομένων τρομοκρατίας, ενώ αναγνωρίζει συγχρόνως το ηθικό δικαίωμα των Παλαιστινίων για την άσκηση της δικής τους τρομοκρατίας ως έσχατο καταφύγιο και λύση στην εξέγερσή τους κατά της τυραννίας και της καταπίεσης.Επιπλέον ο διακεκριμένος ριζοσπάστης φιλόσοφος αναλύει όλες τις περιστάσεις που οδήγησαν τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία στον πόλεμο στο Ιράκ.Μια ανάλυση που γίνεται με τον πλέον οξυδερκή και διαφωτιστικό τρόπο.Αποδεικνύοντας περίτρανα ότι μια "εύκολη απάντηση είναι λανθασμένη", ο συγγραφέας μάς αποδεικνύει συγχρόνως πως το να βρεθεί η σωστή απάντηση κάθε άλλο παρά εύκολο είναι στον κόσμο μας.