Τι άκουσε η πασχαλίτσα - Donaldson, Julia, 1948- (Μεταίχμιο, 2018)
Στο αγρόκτημα επικρατεί πανδαιμόνιο, με τόσα βελάσματα και κακαρίσματα, γαβγίσματα και χλιμιντρίσματα. Όταν όμως δύο πονηροί κλέφτες αποφασίζουν να κλέψουν την όμορφη αγελάδα, το πιο σιωπηλό και μικροσκοπικό πλασματάκι είναι που θα σώσει την κατάσταση! Κι η πασχαλίτσα η µικρή, που ως τότε δε µιλούσε, στα ζώα αµέσως έτρεξε και τα προειδοποιούσε: "Θα κλέψουν τη γελάδα µας, αν κάποιος δεν τη σώσει! Άκουσα και το σχέδιο που έχουν καταστρώσει!".