Το φτεράκι και το μικρό του ξε-πέταγμα στον κόσμο - Παρασκευοπούλου, Βάσια, 1978- (Λογοτεχνικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, 2017)
Τι συμβαίνει άραγε όταν ένα ελαφρύ αεράκι παρασέρνει ένα... μικρό φτερό σε μια μεγάλη περιπέτεια στον κόσμο; Μια γιαγιά που πλέκει δαντέλες από αφρό, ένας δεινόσαυρος που ψάχνει για οδοντογιατρό, ένας λαγός που χορεύει έξοχα τανγκό, ένας κύριος που αναζητάει τον χαμένο θησαυρό και τόσα άλλα, σε μια ιστορία που αφηγείται την ξέφρενη πτήση ενός μικρού φτερού που για πρώτη φορά ανακαλύπτει τον κόσμο. Μια ιστορία για τον φόβο του αγνώστου, αλλά και για τη χαρά της εξερεύνησης! Μια ιστορία για τη χάρη της ελαφρότητας και για όσα... φέρνει ο άνεμος!