Ανατομία του κινηματογράφου - Dick, Bernard F., 1935- (Κινηματογραφικές σπουδές, 2005)
Η Ανατομία του κινηματογράφου αποτελεί ένα βιβλίο αναφοράς στον χώρο των Κινηματογραφικών Σπουδών.Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από ζητήματα που αφορούν την τεχνική του κινηματογράφου μέχρι τις σύγχρονες θεωρίες της κινηματογραφικής ανάλυσης.Μέσα από παραδείγματα παλιότερων αλλά και σύγχρονων ταινιών ο Bernard F. Dick εισάγει τους αναγνώστες σε μία προβληματική ανάλυση του κινηματογραφικού έργου που λαμβάνει υπόψη τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ταινίας όσο και ζητήματα φόρμας, αισθητικής και ιδεολογίας.Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να δοθεί ως πανεπιστημιακό εγχειρίδιο σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Κινηματογραφικών Σπουδών, καθώς συνιστά μία εισαγωγή στην τέχνη του κινηματογράφου μέσα από μία γλώσσα απλή και σαφή.