Δέλτα Χι, ο μηχανισμός των Αντικυθήρων - Γαρμπή, Έρικα Αγγέλικα (Σειρά μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας ;, 2017)
Εδώ και μερικούς μήνες ο Διονύσης και η Χριστίνα έχουν δημιουργήσει την ηλεκτρονική εφημερίδα "Δέλτα Χι", που την κρατούν κρυφή απ' τους μεγάλους. Ώσπου μια μέρα ο καλός τους φίλος Μπακ τους ζητάει να φυλάξουν ένα παράξενο εξάρτημα και να το κρατήσουν μυστικό απ' όλους. Φαίνεται πραγματικά παλιό κι είναι πρασινισμένο απ' τη φθορά, σαν να το έχει ροκανίσει η θαλασσινή αρμύρα. Πώς όμως βρέθηκε στην αυλή μιας στοιχειωμένης έπαυλης στην Κηφισιά; Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να πρόκειται για θραύσμα απ'το περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων; Στην προσπάθειά τους να ξεδιαλύνουν την κατάσταση, τα δυο φιλαράκια μπαίνουν σε μία αναπάντεχη περιπέτεια. Όταν ο Μπακ χάνεται ξαφνικά από προσώπου γης, ένας άγνωστος άντρας κάνει απροσδόκητα την εμφάνισή του. Αυτός ο ανατριχιαστικός τύπος σίγουρα δεν αστειεύεται καθόλου, και το καλύτερο που μπορούν να κάνουν τα παιδιά είναι να το σκάσουν απ' το σπίτι. Ξέρουν πως οι δικοί τους θα τρελαθούν από την αγωνία, μα δε γίνεται διαφορετικά... Πρέπει να ξεφύγουν από τον Σκιά! Το πρώτο βιβλίο της σειράς μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας "Δέλτα Χι", όπου αστρονομία, αρχαιολογία και ιστορία σμίγουν σε μια σύγχρονη περιπέτεια μυστηρίου, με τον αινιγματικό Μηχανισμό των Αντικυθήρων να ξεκλειδώνει ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο.