Το δαχτυλίδι με το μονόγραμμα - Σίνου, Κίρα, 1923-2007 (Κέδρος, 2006)
Η Νάντια είναι μοναχοπαίδι και μοναχικό παιδί. Πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο. Οι συμμαθήτριές της μένουν όλες μακριά και είναι δύσκολο να συναντιούνται. Έτσι, με μεγάλη χαρά αρχίζει να κάνει παρέα με τον Ιούλιο, το αγόρι που θα γίνει ξάδελφός της αν ο θείος της παντρευτεί τη μητέρα του, παρά τις επιφυλάξεις της οικογένειας επειδή ο Ιούλιος είναι μαύρος. Όταν οι καταθέσεις της γιαγιάς Αρετής, που τώρα τελευταία μοιάζει να τα έχει λίγο χαμένα, κάνουν φτερά και μάλιστα οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται πως τα απέσυρε η ίδια, θα επιστρατευθεί ολόκληρη η οικογένεια για να εξιχνιάσει το μυστήριο.