Αλέξη, μάζεψε τη ζούγκλα - Φαλκονάκη, Άλισον (Μεταίχμιο, 2015)
Τι σκαρφίζεται ο Αλέξης για να μη μαζέψει το δωμάτιό του; Ένα λιοντάρι που όλα τα θέλει τακτικά. Μία αράχνη με παπούτσια αθλητικά. Και κάτι κάλτσες-φίδια τρομερά! Μία μαϊμού που ρούχα ανθρώπινα φοράει. Κι έναν αϊτό που μέσα στο δωμάτιο πετάει. Μια σειρά παιδικών βιβλίων που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει παιδιά και γονείς να ρυθμίσουν με χιουμοριστική διάθεση θέματα της καθημερινότητας, όπως την ώρα του μπάνιου, τη διατροφή, την τακτοποίηση του δωματίου και την αντιμετώπιση των φόβων. Με υπέροχη εικονογράφηση, που αποτυπώνει την αχαλίνωτη φαντασία ενός μικρού αγοριού και παρασύρει τον αναγνώστη στον θαυμαστό του κόσμο, τα βιβλία αυτά αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για κάθε γονιό.