Τι είδε ο Ντεγκά - Friedman, Samantha (Μέλισσα, 2017)
Στους δρόμους του Παρισιού ο καλλιτέχνης Εντγκάρ Ντεγκά συλλέγει φευγαλέες στιγμές από τον σύγχρονο κοσμο και από τους ανθρώπους που τον κατοικούν. Μέσα από το λεωφορείο, καθώς κινείται, παρατηρεί ότι τα πρόσωπα των πεζών μοιάζει να θαμπώνουν, έτσι όπως δεν τα είχε δει ποτέ πριν. Σε μια επίσκεψή του στην Όπερα περιεργάζεται τις μπαλαρίνες, καθώς ετοιμάζονται για την παράσταση. Με μάτια ορθάνοιχτα και νου όλο περιέργεια αποτυπώνει στιγμιότυπα της πόλης του. Με ζωντανές χρωματιστές εικόνες της Κριστίνα Πιεροπάν και αναπαραγωγές επτά έργων του Ντεγκά, το βιβλίο "Τι είδε ο Ντεγκά" παρακινεί μικρούς αναγνώστες και καλλιτέχνες να παρατηρούν προσεκτικά τον κόσμο γύρω τους.