Γλυκό τσαμπί σταφύλι - Γουμενοπούλου, Μαρία, 1929- (Παραμύθια του παππού και της γιαγιάς, 2018)
Ο Πετρής κρατά το χέρι της Φαντασίας του και ταξιδεύει στη χώρα των τριών γιγάντων. Με τη βοήθεια της μαγικής τους σφαίρας θα συναντηθεί με παιδιά από κάθε γωνιά της γης, θα γίνουν φίλοι και όλα μαζί θα καταφέρουν να νικήσουν τον πόλεμο, φτιάχνοντας ένα "ζωντανό" τσαμπί σταφύλι... Ένας ύμνος στη φιλία, στη συντροφικότητα, στην ειρήνη και την αλληλεγγύη, έτσι όπως μόνο τα παιδιά μπορούν να τις βιώσουν και να δώσουν το παράδειγμά τους στον κόσμο.