Ο χωρισμός των γονέων, το διαζύγιο και τα παιδιά : η προσαρμογή των παιδιών στη διπυρηνική οικογένεια και στο σχολείο - Χατζηχρήστου, Χρυσή (Πεδίο, 2015)
Το βιβλίο αυτό αποσκοπεί να καλύψει μέρος του μεγάλου κενού που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία για την επίδραση του χωρισμού των γονέων στα παιδιά.Η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, οι γνώσεις για τα στάδια της διαδικασίας του χωρισμού και η ερμηνεία των διαφορετικών αντιδράσεων αποτελούν τη βάση για την πληρέστερη κατανόηση της λειτουργίας των οικογενειών μετά το χωρισμό των γονέων.Στο βιβλίο αυτό γίνεται ανάλυση και σύνθεση των κυριοτέρων επιστημονικών δεδομένων σχετικά με την προσαρμογή των παιδιών, καθώς και αναφορά ορισμένων ενδεικτικών πρακτικών κατευθύνσεων για τους γονείς και άλλα άτομα του περιβάλλοντος των παιδιών που βοηθούν στην κατάλληλη υποστήριξή τους και διευκολύνουν την προσαρμογή τους.Η συγγραφέας, της οποίας η επιστημονική και επαγγελματική ενασχόληση με αυτά τα θέματα είναι μακροχρόνια, με το βιβλίο αυτό επιδιώκει αφενός να βοηθήσει στην πληρέστερη κατανόηση των δυσκολιών και των ποικίλων διαστάσεων προσαρμογής της οικογένειας μετά τον χωρισμό, και αφετέρου να συμβάλλει στον κλονισμό των στερεοτύπων και των διακρίσεων για τους χωρισμένους γονείς και τα παιδιά τους.Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα για επιστήμονες και επαγγελματίες διαφορετικών επιστημονικών κλάδων, καθώς και για φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και όσους άλλους ενδιαφέρονται για την κατάλληλη υποστήριξη των παιδιών.