5 μύγες και μια τρομπέτα - Chabbert, Ingrid, 1978- (Μικρή Σελήνη, 2017)
Πέντε πολύ "ανήσυχες" μύγες περνούν τη μέρα τους πετώντας από σπίτι σε σπίτι μέχρι που πέφτουν πάνω σε ένα εντυπωσιακό κίτρινο αντικείμενο! Και τότε το παιχνίδι ανακάλυψης ξεκινά. Μήπως είναι βάζο, μήπως τηλεσκόπιο ή μήπως σκούπα μάγισσας; Μπα, μάλλον πρόκειται για μια τεράστια οδοντόβουρστα! Αλλά ... Μια ξεκαρδιστική ιστορία υποθέσεων με τους πιο περίεργους ήρωες παραμυθιού, τις 5 ΜΥΓΕΣ! Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτά τα περίεργα έντομα που με τα μεγάλα τους μάτια ανακαλύπτουν τον κόσμο, λίγο πολύ όπως κάνουν και τα μικρά παιδιά. Οι υποθέσεις για την ταυτότητα του περίργου αντικειμένου δεν τελειώνουν ποτέ κι έτσι τα παιδιά μπορούν να συμπληρώσουν την ιστορία. όταν στο τέλος η τρομπέτα πέφτει στα πόδια του επόμενου ανυποψίαστου εντόμου...